Bases del premi 'Català de l'Any'

EL PERIÓDICO DE CATALUNYA organitza un concurs per escollir el Català de l'Any del 2015. El dijous dia 7 d'abril s'organitzarà una gala final al Teatre Nacional de Catalunya, on es desvetllarà quin dels candidats és el guanyador del premi Català de l'Any del 2015.1. REQUISITS DE PARTICIPACIÓ I MECÀNICA

El ‘Català de l'Any' és un premi que s'atorga per votació popular. El procés de selecció de candidats i les votacions posteriors es desenvolupen en tres fases:


Primera fase: proposta de candidats. Durant aproximadament dues setmanes EL PERIÓDICO obra diversos canals de comunicació als seus lectors i a totes aquelles persones interessades en proposar una candidatura. Els participants poden enviar candidatures al premi a través de la web www.cataladelany.cat, mitjançant un SMS o bé trucant a un telèfon predefinit.


Segona fase: selecció de finalistes. De entre totes les propostes rebudes en la primera fase, EL PERIÓDICO elabora una llista amb 10 candidatures que s'exposen al criteri de votació popular. Durant un mes, els lectors, a través de les diferents vies de votació possibles (web, SMS i telèfon) emeten els seus vots. A partir de la segona setmana de votacions, la llista de candidats es va reduint, essent eliminats cada un o dos dies el candidat menys votat dels que quedin actius. Aquest procés es repeteix fins que quedin només tres noms a la llista.


Tercera fase: votació final i elecció del guanyador. Amb els tres noms més votats, EL PERIÓDICO dona pas a la elecció final. Els comptadors es posen a 0, de manera que els tres candidats, en aquesta tercera fase, parteixen des de la mateixa situació. Durant aproximadament una setmana, el lector tornen a votar de nou, aquest cop ja per escollir quin dels tres finalistes serà el guanyador del premi.


Les persones interessades poden participar en l'elecció del Català de l'Any 2015 seguint els següents procediments:


- Accedint a la web www.cataladelany.cat i omplint el formulari de participació. El número de participacions estarà limitat a un vot cada 24 hores. La participació per aquesta està limitada als usuaris registrats de El Periódico (www.elperiodico.com / www.elperiodico.cat)


- Trucant al número de telèfon 905 85 85 03 i proporcionant les dades necessàries per identificar-se i optar per un dels candidats. Servei ofert per Alterna Project Marketing, info@a-p-m.es 902210230 cost 1,45 eur (IVA inclòs).


- Enviant un sms al número 25152 amb la paraula clau CATALA, seguida d'un espai i el nom del candidat proposat i un altre espai seguit del nom i cognoms de la persona que envía el missatge. Servei ofert per Alterna Project Marketing, info@a-p-m.es 902210230 cost 1,45 eur (IVA inclòs). El cost màxim de la trucada telefònica és de 1,45 euros des de xarxa fixa i de 2 euros des de xarxa mòbil (IVA inclòs).2. ELS CANDIDATS

El Català de l'Any és un premi de prestigi que vol reconèixer els mèrits puntuals o acumulats de persones que han destacat en l'àmbit social, cultural, artístic, esportiu, científic o tecnològic. En cas de tractar-se d'un reconeixement per trajectòria professional, per tal de encaixar la candidatura dins l'any corresponent, el candidat/candidata ha d'haver assolit alguna fita significativa durant l'any en qüestió. Les candidatures per mèrits puntuals han de respondre a fets de gran transcendència i repercussió social i mediàtica.


Per ser candidat a Català de l'Any cal ser major d'edat o bé, en el cas de ser menor, comptar amb el consentiment dels tutors legals per ser-ho.


És necessari que l'activitat o els fets que es vulguin reconèixer amb el guardó s'hagin desenvolupat al llarg de l'any anterior, o, en cas que es consideri la seva candidatura com a reconeixement d'una trajectòria global, que l'any passat hagi assolit una fita important que pugui determinar-se com a referència per al premi.


El Català de l'Any no es pot atorgar a títol pòstum, per la qual cosa queden excloses les persones mortes en el moment d'iniciar-se el procés de selecció de candidats. Tampoc poden optar al premi els càrrecs polítics en actiu ni aquelles persones que hagin estat premiades, de forma individual o com a representants d'un col·lectiu, en altres premis atorgats per El Periódico.3. DATES DE PARTICIPACIÓ

El concurs per escollir el Català de l'Any 2015 té tres fases de participació.


La primera fase comprèn des del 15 de febrer fins al 29 de febrer. En aquesta fase, els lectors proposen noms per a les 10 candidatures finals.


La segona fase comprèn des de l'1 de març fins al 30 de març. Durant aquesta fase, el número de candidats disponibles s'anirà reduint de 10 a tres, que seran considerats finalistes.


La tercera fase compren des del 30 de març fins el 16 d'abril al migdia, quan es tancaran les votacions. La nit del 7 d'abril, durant el transcurs de la gala final es donarà a conèixer el nom del Català de l'Any 2015 d'entre els tres finalistes.4. ACCEPTACIÓ DE LES BASES

La participació en aquest concurs implica, per si mateixa, l'acceptació d'aquestes bases i el criteri d'El Periódico pel que fa a la resolució de qualsevol qüestió derivada del concurs i de l'elecció del guanyador. L'incompliment d'aquestes per part del concursant en comportarà l'exclusió.5. TRACTAMENT DE DADES DE CARÀCTER PERSONAL

S'informa que en la participació via telèfon o internet, EL PERIÓDICO només tindrà accés al número de telèfon del participant, sense que el pugui relacionar amb cap altra dada més de caràcter personal.