Novell

El cafè responsable

L'empresa. Cafès Novell és una empresa de capital 100% familiar fundada l'any 1958. Des dels seus inicis s'ha dedicat exclusivament a la importació, selecció, torrefacció i venda de cafè d'alta qualitat; qualitat avalada per més de 3.500 clients en el sector de l'alta hostaleria i el vending.


Cafès Novell aglutina sinergies dedicades a diferents processos per oferir un servei integral de cafè: selecció, importació, torrefacció i distribució de cafè per al sector de l'hostaleria i maquines dispensadores. L'empresa té més de 100 treballadors, la major part a la seu central a Vilafranca, també a les diferents seus comercials: Catalunya, Comunitat de Madrid, Andalusia, Aragó, País Valencià i País Basc, en un procés d'expansió a tot el mercat espanyol. Des de fa 2 anys també disposa de delegació comercial a Milano (Itàlia).


Etica i responsabilitat. Cafès Novell treballa des de fa anys per introduir solucions responsables amb el medi ambient i la societat. En menys de 10 anys, Cafès Novell ha tingut un creixement constant en quant a nombre de clients, facturació i penetració en el mercat de les cafeteries d'alt nivell, amb forta expansió geogràfica. A més, és la primera empresa de l'àmbit peninsular que ha obtingut dos segells externs que acrediten l'elaboració de “cafè responsable" (des de 2004) amb l'etiqueta Utz Certified (primar la producció ben feta i ajudar a introduir tècniques productives respectuoses i rendibles) i de “comerç just" (des de 2006), l'empresa s'ha introduït en determinats establiments sota la línea “Filosofia Q", on s'ofereix exclusivament cafè de comerç just amb segell "Fair Trade".


Per què som una empresa amb pràctiques responsables?. Cafès Novell té definida una política de Responsabilitat Social Empresarial, que està implícita en els valors corporatius. La RSE forma part d'una aposta estratègica impulsada des la direcció fa més de 10 anys.


L'any 2009 Novell va ser escollida per ESADE com un dels 15 casos analitzats de Responsabilitat Social Empresarial.


Filosofia d'empresa. A principis dels anys 2000 l'empresa Cafès Novell pren la decisió d'encaminar la totalitat de la producció al Cafè Responsable. En el sector de les càpsules no podia ser d'una altra manera, i és així que totes les varietats de cafè en càpsula estan produïdes amb Cafè Certificat Responsable per UTZ Certified (www.utzcertified.com). El Cafè Certificat Responsable per Utz, a banda de garantir les condicions laborals dels treballadors, pel medi ambient i per les condicions de tot el seu entorn social (sanitat, escolarització, etc), també prima la producció ben feta i ajuda a introduir tècniques productives respectuoses i més rendibles. UTZ CERTIFIED garanteix la sostenibilitat global del cafè d'origen a final, sense intervenir en el preu: aporta un valor extra al cafè i permet als productors negociar amb els compradors un millor preu per al seu producte.


Càpsules biodegradables. Com ja hem apuntat en un apartat anterior, la càpsula de Cafès Novell, està fabricada amb un polipropilè, al que se li afegeix un enzim que ajuda a accelerar el trencament de les cadenes moleculars, i permet que el material es degradi en un període de temps molt curt (entre 400 i 700 dies), comparat amb el temps que necessiten els plàstics convencionals.


El cafè de la cafeteria a casa seva. La nostra intenció és que el client que compri la nostra cafetera i les nostres càpsules, pugui gaudir d'un cafè de la mateixa qualitat que el que prenen als establiments dels nostres clients d'hostaleria. És per això que utilitzem el mateix cafè (no hi ha gammes baixes pel consum domèstic), i cada càpsula conté 7 grams de cafè (i res més), que és la quantitat recomanada per un espresso.