Sopar de l'any


EL PERIÓDICO DE CATALUNYA reuneix cada any els millors cuiners del país per elaborar el Sopar de l'Any, el menú que tanca la cerimònia d'entrega del premi Català de l'Any. Ferran Adrià, Carme Ruscalleda i els germans Roca dirigeixen des del 2007 una alineació de cuiners locals de projecció internacional amb l'objectiu de sorprendre els convidats d'EL PERIÓDICO. Nandu Jubany assumeix les tasques de coordinació de tots els equips de cuina, i compta amb l'ajuda dels especialistes de Grup GSR.

L’alineació de chefs comfirmats per l'edició d'aquest any és la següent:

Ferrán Adrià

El Bulli Foundation

Joan Roca

R. Celler de Can Roca ***

Carme Ruscalleda

Rest. Sant Pau ***

Fina Puigdevall

Rest. Les Cols **

Paco Pérez

Rest. Miramar **

Nandu Jubany

Rest. Can Jubany *

Carles Gaig

Rest. Gaig *

Sergio Humada

Rest. Vía Veneto *

Sergi i Javier Torres

Rest. Dos Cielos *

Silvia Hofmann

Rest. Hofmann *

Christian Escribà

Pastisseria Escribà

Paolo Casandre

Rest. Lasarte ***

Com cada any, aquests prestigiosos xefs elaboren, cadascun d'ells, un plat representatiu de l'oferta dels seus respectius restaurants. El menú del sopar es complementa amb producte aportat per marques i proveïdors de productes gastronòmics de primer nivell, que sumen el seu prestigi i qualitat a la reputació dels chefs amfitrions. El resultat és una experiència gastronòmica única, que combina diferents estils i propostes en un entorn, el Teatre Nacional de Catalunya, tan exquisit com els mateix sopar. En paraules de Pau Arenós, cronista gastronòmic d'EL PERIÓDICO, Premio Nacional de Gastronomía (2005) i premi de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia (2011), aquesta cimera gastronòmica és un repte: "Any rere any és un desafiament i una responsabilitat superar el Sopar de l'Any precedent. Des del 2007 s'ha consolidat com l'espectacle gastronòmic més sorprenent i sofisticat de Barcelona, imitat en altres ciutats, una fita per als organitzadors de saraus gastronòmics, que el descobreixen als seus clients com un exemple a seguir: 'El farem com el Sopar de l'Any'. Bé. Hem creat un model. El patró Sopar de l'Any".