Entrega del Premi Catalą de l’Any 2016

Francisco Ibįńez, Oriol Mitją i Manel Pousa van ser els finalistes del Catalą de l'Any 2016, perņ el guanyador definitiu és encara una incņgnita.

La votació del Catalą de l'Any 2016 es va tancar el 16 de maig, a les 13 hores, en presčncia del senyor Lorenzo Valverde, notari de l'Il·lustre Col·legi de Catalunya (foto). El notari va donar fe dels resultats i va introduir el nom del guanyador en un sobre que va segellar i signar. La gala d'entrega, perņ, no es va poder celebrar l'any passat i el sobre va quedar en mans del notari fins al moment de l'entrega del premi.


I aquest moment serą la mateixa gala on s'entregarą el premi d'enguany. La nit del 29 de maig, al Teatre Nacional de Catalunya, dins la mateixa gala del Catalą de l'Any 2017, es desvelarą també el nom del guanyador del premi del 2016.

La distribució de vots entre Ibąńez, Mitją i Pousa va quedar segons el grąfic següent. Ara cal esperar al 29 de maig per saber a quin dels tres correspon el percentatge més alt.

Francisco Ibįńez

El creador de Mortadel·lo i Filemó

Oriol Mitją

Metge investigador de malalties tropicals

Manel Pousa

Sacerdot solidari i dinamitzador ciutadą

Les votacions

  •  

    63.15% dels vots

  •  

    21.88% dels vots

  •  

    14.97% dels vots

L'ordre de les grąfiques no es correspon amb l'ordre de presentació dels candidats. La nit del Catalą de l'Any, es desvetllarą a qui pertany el percentatge guanyador.